sâmbătă, 18 iunie 2011

motorasul pt aeromodel, snowdoard comadau si altele



Prin toamna sau nu mai stiu cand, am facut o vizita unui preiten de pe messenger, il stiam de multa vreme, am chat-uit o gramada d-ale noastre electronica, muzica, youtube, anunturi pe okazii cate si mai cate.. ba imi amintesc era de zilele Covasnei.. am mers pana la el cu inca un preiten, un bun vecin d-ai mei ( forma corecta a lui"d-eal meu- asta mana au scos astia o noua editie DOOM - modifica ei dupa cum ii duce capu, ca sa mai aiba material pt a edia o carte..sa fie sanatosi ca e si asa vorbesc si scriu dupa bunul meu plac)
Vlad mi-a dat un motoras cu combustie interna (gen benzina) pe care dupa multe incercari..ei bine da, nu am reusit nici eu sa il pornesc, dupa cum nici vald nu reusise; ne-a dat amadurira mari batai de cap, cautari pe net, ore intregi pierdute vazand filme cu asemenea dracovenii pe youtube, citind si asa mai departe..
A fost fain ca m-am vazut cu vlad face-to-face, m-am dat in tiribombe la balciul de la zilele rasului, am baut apa minerala direct de la sursa (nu m-am aptinut, stiind izvorul si gustul caci mai vizitasem orasul) am mancat kurtos si mai stiu io ce-ammai facut...
Cat despre motoras l-am vandut unui tip din Bucuresti, dupa ce am avut destula vreme anuntul pe net, i l-am dat cu vre-o 50 lei incluzandu-i si un spray de pronire pt motoare de autovehicule, care continea eter etilic, incgredient foarte inflamabil, era sa imi parlesc freza odata cand incercand sa aprind nsite carbuni de gratar am pulverizat putin din el apoi am pus chibritul.. depre eterul etilic am auzit/citit ca se folosea ca anestezic sau somnifer..ceva in aria asta, mai sitiu ca e folosit la fabricarea unui dorg , a heroinei cred prin fierberea opiului in eter..ori mai stiu io ce-am mai citit demult pe maretul Internet.
Insa cum am spus cu Vlad chat-uind pe masa-n-ger , macar mi-am "scos" o parte din cheltuiala cu benzina pana la covasna, si chear daca m-am chinuit si nu am avutplacerea de a-l porni si a ma bucura de el macar m-am bucurat de toate celelate petrecute in acea zi.
Trist e ca nici omul de pe okazii nu a reusit din cate mi-a scris odata pe mess sa il proneasca, cred ca avea ceva modificari la chiuloasa- improvizatii care nu-i permiteau reglarea comrpesiei. vlad stie ca am incercat sa il prnim cu tot felul de benzinuri si uleiuri, si cu motorina as fi cincercat daca as fi avut, im incercat insa cu un inlocuitr al ei, cu ulei de floarea soarelui, acum nu l-am mai incalzit cum se face in motoarele diesel modificat dar oricum ar fi fost de geaba..
Dupa atat vreme am decis sa scriu azi despre asta, ca sa imi competez totodata blogul acesta cu inca o preocupare pe care am avut-o anul asta (si cel trecut, partial).
In iarna am mai fost odata la Covasna la Vlad,, am mers la partia de la KOMANDO :)) cum zic etnicii Comandaului- un loc superb pana la care mergi pe un drum superb, destul de greoi insa, drum forestier, pe care trec camioane mari cu busteni, mai greu e cand trec din sens opus,..la deal pe zapada batatorita ammers destul de bine, cu o viteza considerabila, caci la viraje in rampa e destul de stabila masina, infingandu-se in asfalt datorita mai stiu io caror forte, insa la coborire viteza cu care poti circula trebuie sa fie mult mai mica, caci la virajele stranse masina nu mai e impinsa in asfalt ( drum cu gheata si zapada) de catre f de inertie si f centrifugala..si risti sa te centri-fuggezi in prapastii si santuri prin copaci sau camioanele cu busteni, ori podete strmate, mi-amintesc ca a trebuit sa dau inapoi vreo 2 metrii caci intrasem pe un podet in acelasi timp cu o alta masina care venea din sens opus... si ca sa ma mai mir de un lucru acu imi amintesc ca in aceasta a 2-a incursiune in zona erau zilele Comandaului :)) concursuri pe partie si alte cele, defapt de asta mersesem eu ca sa ma dau cu snowboadru` in zone pitoresti, partia destul de modesta insa compania a fost placuta. Vlad, fratel lui, fratele vecinului de data trecuta, prieteni de-ai gazdelor ;) Bineinteles la intoarcere am umplud cateva sticle cu apa minerala , gustosul borvisz pe care il gasesti numai prin zona, am invatat de la vlad locul unui frumos izvor retras.. mi-am umplut termosul pt ceai si alte cateva pet-uri pe car ele luasem de la bunica lui Vlad chear de dimineata in drum spre comandau, hmmm oar evlad i-a mai dus bunicii cana de metal emailat cu care am luat apa din izvor :)))apoi acasa la tovarasul meu am mai incercat un experiment de-al nostru cu o dioda laser, dupa un filmulet tampit vazut la Kipkay pe net, cu care inainte ne chinusieram tot asa, sfatuindu-ne pe net, si parca la fel ca si in cazul motorasului unde ne-am chinuti 3 persoane ( toti cei 3 "proprietari" sa zic asa, in cazul diodei laser- care terbuia sa devina bricheta sau arog sa spargem baloane- ne-am chinuit fara rezultat, incercand sa rememorez acum toate persoanele care au incercat independent iar am renuntat insumam vre-o 6(bernar suceveanul, ionut ktm trdeanul, ovidiu brasoveanul, vlad covasneanul, eu si or mai fi si altii) , invatatura de minte, am zis ca nu voi mai incerca sa fac proiecte vazute la cheliosul kipkay....

In drum spre COvasna am vazut un Oltcit mai special:)) :

Despre ziua la skiat in Comandau am mai amintit in postarea: http://unmoldovancatotiardelenii.blogspot.com/2011/06/poze-editari-animartii.html unde am pus si o poze cu incercarea lui Toma de a se da cu placa..speram ca data viitoare va fi de mai mare succes :)) Toma te salut!, poza animata GIF inca nu e vizibila dar voi remedia situatia. https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwiP4Lqopfd3qZuGuQa3elJGuY7kJwV3tNTv2Swzvi5Hqb8RaWYJ4GklVeybqtwFQlU3UCI5gwzi_x0CdrUBZIK8iRg8Q4zvdkodLBPWT8xUsvD8N728Ay-j3nqiTcZkUyoXjDeTQmUqE/s400/toma+the+rider.gif





Asta era prin Comandau, (puteti vedea si partia- aici un mic concurs al vehiculelor trasnite si o sceneta toate "pe limba noastra" dar sa zicem ca am ras ceva si s anu mai cartim acum...:))

Un comentariu:

  1. Apropo despre motoras
    Porneste cred cu petrol,ulei de ricin si eter medicinal( sprayul de pornire),in cantități egale se face combustibilul

    RăspundețiȘtergere